Kukuřice

22. května 2016 v 17:48 |  Bez lepku
Kukuřice je přirozeně bezlepkovou plodinou, která obsahuje vitamín B1 a mangan, měla by tedy posilovat schopnost soustředění a mít uklidňující účinky. Obsahuje i další důležité prvky jako je železo, hořčík, zinek a selen.

Pokud někomu lékař diagnostikuje celiakii, tak zřejmě v první řadě sáhne po nějakém kukuřičném výrobku, protože ty jsou u nás asi nejrozšířenější, ať už jde o kukuřičné křupky, chlebíčky nebo pak polentu. Bohužel je velké procento kuuřice geneticky modifikované (GMO), proto bychom si měli ohlídat, zda kupujeme kukuřici nebo výrobek z ní v biokvalitě.

Pokud chcete začít z vyřazováním lepku z vašich příloh, tak bych vám tedy rozhodně doporučila udělat si nějaké dobré maso nebo zeleninu a dát si jako přílohu třeba právě polentu, která se dá různě tvarovat, například se můžete inspirovat receptem z webu prirozenebezlepku.cz.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama